TROPSKE VRUĆINE POGAĐAJU BALKAN: Evo kada bi moglo biti najteže!

Regiju jugoistoka Balkana pogodile su velike vrućine, a u nekim gradovima izmjerene su najtoplije noći otkad postoje mjerenja. No, to je tek, izgleda tek početak!

Kratkoročna prognoza govori da Balkan i ovog vikenda, te iduće dane očekuje uglavnom sunčano, vruće i sparno vrijeme, posebno u Makedoniji, Kosovu, Albaniji te istoku Srbije. Ponegdje, naravno, uz jak razvoj oblaka, može biti kiše i pljuskova s grmljavinama. Nije isključena mogućnost ni olujnog nevremena, a tamo gdje se formira jače olujno nevrijeme prolazno je moguć vrlo jak vjetar različitih smjerova.

Temperature bi se trebale penjati do +38°C.

Međutim, ljeto bi moglo po vrućinama i maloj količini oborina biti nezapamćeno do sada, s tim da bi prosječna temperatura mogla biti i nekoliko °C iznad prosjeka!?

Podsjetimo, još je prošlog mjeseca ugledni meteo sajt AccuWeather u svojoj sezonskoj procjeni mogućeg razvoja vremenskih prilika na Balkanu tokom ljeta 2016. godine najavio da građani mogu očekivati izuzetno toplo i sušno vrijeme, i da bi upravo ovaj dio Starog kontinenta mogao biti najviše pogođen vrućinama!

Ugledni meteorolog Alan Reppert, naveo je tada da bi na Balkanu moglo biti najtoplije ljeto u dugo godina.

(6)This post has been seen 691 times.

TROPSKE VRUĆINE POGAĐAJU BALKAN: Evo kada bi moglo biti najteže!

| Slider, Vremenska prognoza |
About The Author
-