Trump uposlenice planirao otpustiti jer su mu bile ružne

Republikanski kandidat za američkog predsjednika Donald Trump je navodno planirao otpustiti zaposlenice jer su mu bile ružne i zamijeniti ih lijepšima, prenosi Anadolu Agency (AA).

Kako piše LA Times, tužba pokrenuta 2012. godine je otkrila da je Trump planirao otpustiti, kako se navodi, ružne radnice i zamijeniti ih atraktivnijim ženama.

Sudski dokumenti pokazuju kako je Trump tražio od uprave u Trump National Golf Clubu u Rancho Palosu da neprivlačne zaposlenice zamijene atraktivnijim.

Cijeli slučaj se pojavio u javnosti nakon što je Hillary Clinton u predsjedničkoj debati podsjetila da je Trump jednu misicu nazivao “Miss Piffy” i “Miss domaćinstva” nakon što je 1996. godine osvojila titulu Miss Universe.

Svjedokinja koja je radila u golf klubu ispričala je za medije da je nekoliko puta čula da Trump govori šefovima da zaposlenice u restoranima nisu dovoljno privlačne.

LA Times navodi da su se radnici rotirali tako da najatraktivnije uposlenice budu u smjeni kada Trump dolazi u posjetu.

Trump je demantovao optužbe koje mu se stavljaju na teret, tvrdeći da se radi o izjavama grupe bivših i ogorčenih uposlenica.

(39)This post has been seen 5774 times.

Trump uposlenice planirao otpustiti jer su mu bile ružne

| Slider, Vijesti |
About The Author
-