TUŽNA PRIČA IZ `BINGA`: Djevojčica (8) želi jednu čokoladu da počasti drugove za rođendan u školi, ali…

Tužno: Djevojčica iz Kužića nema mogućnost proslaviti rođendan kao ostala djeca.

Facebook status koji prenosimo u cijelosti već uveliko kruži društvenim mrežama, a radi se o djevojčici Mirsadi, koja sa nenom i djedom živi u izuzetno teškim uslovima u naselju Kužići, bez mogućnosti da proslavi rođendan kao ostala djeca, s obzirom da su djed i nena slabog imovnog stanja:

Jučer ja u Bingu kupujem i čujem kako malena djevojčica moli nenu da joj kupi čokoladu da počasti drugare u školi rođendan joj, a nena kaže: “Nemam kćeri kad budem imala uzet ću ti”. Neki ljudi koji su bili tu čuli su i kupili malenoj čokolade, dam joj 5 KM i uzmem broj mobitela, sinoć odem kupim joj tortu za rođendan a nena kaže hvala sine nemam ni kafe da vam skuham, žive u tuzlanskom naselju Kužići. Djevojčici je 8. godina živi sa nenom i djedom. Majka joj je umrla od karcinoma dok je još bila beba a oca nikad nije upoznala, nena i djed su je othranili al’ su i oni stari i bolesni, nemaju nikakva primanja, u kući nemaju ni tepiha, crno bijeli televizor, frižider potpuno prazan, ogrjeva nemaju nikako. Nena plače i govori žao mi curice danas joj rođendan, a ja joj ni čokolade ne mogu kupit, šta će bit sa nje kad mene i djeda ne bude. Jedva čekam ljeto da me neko zove da kopam il bilo šta radim govori nena tužno i žalosno.

Ukoliko želite pomoći ovoj porodici: Kontakt osoba djed Katanić Šemso 061 688-371 tuzlansko naselje Kužići na adresi Gorana Pavla Ilije bb, Nena se zove Sena a djevojčica Mirsada.

(14)This post has been seen 871 times.

TUŽNA PRIČA IZ `BINGA`: Djevojčica (8) želi jednu čokoladu da počasti drugove za rođendan u školi, ali…

| Bosna i Hercegovina, Slider |
About The Author
-