TUŽNA SUDBINA POZNATOG GLUMCA: Bjela danas slavi 55. rođendan, a ovo niste znali o njemu!

Njihove komšije kažu da su braća Bjelogrlići oduvijek bili fini ljudi

 

 

Za razliku od Dragana Bjelogrlića, jednog od najmoćnijih ljudi u srbijanskoj kulturi, njegov brat blizanac Goran rijetko se pojavljuje u javnosti.

 

Braća Bjelogrlići rođeni su prije 55 godina u Opovu.

 

Prve dvije godine života proveli su u Barandi, da bi se poslije doeselili u Beograd gdje žive i danas. Ipak, svakog ljeta posjećuju svoje selo. Njihove komšije kažu da su braća Bjelogrlići oduvijek bili fini ljudi.

 

– Dragan je živahniji i energičniji, Goran je nekako tokom cijelog detinjstva bio mnogo mirniji. Mada, obojica vole da se šale sa ljudima. Majka im je jako fina, poštena žena. Preko ljeta ona je stalno ju selu, a čim počne zima, odlazi za Beograd. Divne su komšije – ispričala je svojevremeno njihova komšinica iz Barande za “Pulsonline”.

 

Velika tragedija zadesila je porodicu kada im je otac preminuo. Braća su tada imala samo 18 godina i bili su prinuđeni da se bore za život. Zanimljivo je da gluma i produkcija ni Dragani, ni Goranu nisu bili prvobitni izbor.

 

Dragan se u osnovnoj školi isticao u matematici, a osvojio je medalju i na Republičkom takmičenju u kraul tehnici plivanja. Otac mu je jednom prilikom rekao da izabere ozbiljnu profesiju se poslije srednje škole upisao na Građevinski fakultet. Iako mu je dobro išlo, na drugoj godini je shvatio da time ne želi da se bavi.

 

Majka i brat su podržali njegovu odluku da napusti studije. Fakultet dramskih umjetnosti upisao je iz drugog puta i pet godina kasnije je diplomirao.

 

Suprugu Maju upoznao je početkom devedesetih na snimanju reklame za kuhinjski namještaj. Maja je tada bila studentkinja engleskog jezika i književnosti i bavila se manekenstvom, piše Alo.rs.

 

 

Danas imaju dvoje djece kćerku Miu (22) i sina Alekseja (18). Mia je studentkinja Fakulteta političkih nauka, a Aleksej se bavi fudbalom. O porodici i privatnom životu Bjela rijetko priča.

 

 

Draganov brat blizanac Goran po zanimanju je elektroinženjer, ali se bavi produkcijom. Braća Bjelogrlići zajedno vode producentsku kuću “Kobra”, koju su osnovali 1994. godine. Goran prati brata u svakom njegovom projektu.

Radio je na filmovima kao što su “Lepa sela lepo gore”, “Rat uživo”, “Ivkova slava”, “Vratiće se rode”, “Montevideo” i drugi, a u seriji “Senke nad Balkanom” čak se pojavio u jednoj epizodi.

Izvor: Avaz.ba

(920)This post has been seen 392 times.

TUŽNA SUDBINA POZNATOG GLUMCA: Bjela danas slavi 55. rođendan, a ovo niste znali o njemu!

| Magazin, Slider |
About The Author
-