TV VODITELJKA SE BORI ZA ŽIVOT: Svi se nadaju da će se oporaviti, doktorima velika nada…

Trenutno je priključena na aparate.

 

TV voditeljka Charlie Webster (33) se oporavlja u bolnici nakon što se razboljela od rijetke vrste malarije u Rio de Janeiru, gdje se održavaju Olimpijske igre.

Bivša prezenterka Sky Sports Newsa je u teškom stanju, a prije nekoliko sati doktori su je morali priključiti na aparate za disanje, nakon što su je zbog provođenja potrebnih testova stavili u tzv. indukovanu ili vještačku komu.

Webster je otišla u Rio kako bi bila jedna od zvaničnih prezentera Team GB – a prve simptome je osjetila prije 14 dana.

 

Charlie Webster1_compressed
Majka je u bolnici posjetila svoju bolesnu kćerku

 

Kada je bila na ljekarskom pregledu navodno su je savjetovali da ne uzima injekciju protiv malarije, jer se smatralo kako nije postojala bojazan od zaraze tom bolešću.

Međutim, na ceremoniji otvaranja voditeljica je počela povraćati, nakon čega joj je dijagnosticirana malarija. Inače, Charlie je prvo osjetila malaksalost, pa su na početku mislili da je riječ samo o dehidraciji zbog vožnje bicikla.

Podsjetimo, Charlie je do Rio de Janeira vozila bicikl u humanitarne svrhe krenuvši iz Londona kroz Francusku, Španiju i Portugal da bi avionom doletjela do sjevernog Brazila i nastavila vožnju do mjesta održavanja Olimpijade.

 

Charlie Webster2_compressed

(47)This post has been seen 1303 times.

TV VODITELJKA SE BORI ZA ŽIVOT: Svi se nadaju da će se oporaviti, doktorima velika nada…

| Foto/Video, Magazin, Slider, Vijesti |
About The Author
-