U crijevima imamo 15 kg otrova, oni uzrokuju najteže bolesti: Izbacite ih iz tijela odmah! (RECEPT)

Da li možete da vjerujete da u našim crijevima ima čak 15 kilograma štetnih materija?! Zvuči nevjerovatno, ali je potpuno istinito! Ali, nemojte da paničite – postoji način da sve te otrove izbacite iz organizma, i to potpuno prirodno.

 

 

Za liječenje mnogih bolesti dovoljno je očistiti crijeva od sluzi, fekalnih naslaga i drugih parazita. Za 70 godina života kroz naša crijeva prođe oko 100 tona hrane i 40 hiljada litara tečnosti, što dovodi do zaključka da se u stomaku nataloži oko 15 kilograma toksičnog otpada. Oni truju našu krv i nanose našem organizmu nepopravljivu štetu.

 

Činjenica je da su naša crijeva zaprljana, a to pokazuju česti zatvori (opstipacija), poremećen metabolizam, dijabetes, prekomjerna ili nedovoljna težina, bolesti bubrega i jetre, bolesti sluha i vida, loše stanje kože, kose i noktiju, kao i druge bolesti, počev od artritisa do raka.

 

Uz pomoć klistira može se očistiti samo manji dio debelog creva – od 40 do 50 centimetera, a tretman ispiranja crijeva uz pomoć specijalne aparature je skup, dugotrajan i nije bezazlen za crevnu mikrofloru.

 

Međutim, konzumiranje 1-3 kašike mljevenih sjemenki lana dnevno u stanju je da u roku od tri nedjelje potpuno očistiti debelo i tanko crijevo od nataložene sluzi, fekalnih naslaga i parazita, uz potpuno očuvanje crijevne mikroflore.

 

Ova metoda omogućava brzu normalizaciju tjelesne težine i sagorijevanje masnih naslaga, a ima i pozitivan uticaj na regulaciju lipidnog metabolizma. Mljeveni lan u stanju je da apsorbuje i eliminiše toksine iz organizma i smanjuje nivo holesterola u krvi.

 

Za šta je sve dobar mljeveni lan

Konzumiranje mljevenog lana pomaže kod zapaljenskih procesa sluzokože gornjeg respiratornog trakta i gastrointestinalnog trakta, zatim kod gastritisa, kolitisa, čira na želucu i dvanaestopalačnom crijevu, bolesti urinarnog trakta, cistitisa, pijelonefritisa, gojznosti i reguliše lipidni metabolizam.

 

Recept za čišćenje crijeva pomoću mljevenog lana

Tri nedjelje umjesto doručka konzumirajte ovu smjesu:

1 nedjelja: 1 kašika mljevenog lana pomiješanog sa 100 ml kefira

2 nedjelja: 2 kašike mljevenog lana pomiješanog sa 100 ml kefira

3 nedjelja: 3 kašike mljevenog lana pomiješanog sa 150 ml kefira

 

Ako ne možete da nabavite mljeveni lan, kupite laneno sjeme i sitno ga sameljite. Nemojte da pravite zalihe za više dana, jer može da užegne. Najbolje je svako jutro nova porcija.

 

Ovu smjesu konzumirajte umjesto doručka. Obavezno pijte vodu, najmanje 2 litra dnevno. Odlični rezultati postižu se uz konzumiranje vode sa medom.

 

Čišćenje crijeva na ovaj način ne treba praktikovati više od jednom godišnje.

 

 

 

 

(stil.kurir.rs)

(601)This post has been seen 8890 times.

U crijevima imamo 15 kg otrova, oni uzrokuju najteže bolesti: Izbacite ih iz tijela odmah! (RECEPT)

| Korisni savjeti, Porodica i zdravlje, Slider |
About The Author
-