U ŠTA JE ANDREJ BEUC UDARIO GLAVOM POSLIJE SKOKA: Evo da li bi bio živ da su ga istog momenta…

Obdukcija je potvrdila da je Andrej Beuc, koji je skočio s mosta na Drini i utopio se u mutnoj rijeci, poginuo jer je prilikom skoka polomio vrat. Međutim, ostalo je pitanje da li su spasioci mogli da mu pomognu, budući da su poslije nekoliko sekundi došli na mjesto nesreće i odmah započeli potragu, a na društvenim mrežama su ljudi to ocijenili kao “vrlo sporu akciju”.

 

POVEZANI SADRŽAJ: BOLESNO: Na sajtu za nekrofile onanišu nad mrtvim tijelom Andreja Beuca (VIDEO)

 

Srpski ljekari specijalisti obično pred ljetnju sezonu upozoravaju građane da ne skaču u rijeke ili jezera sa velike visine, jer ukoliko ne znaju šta se krije na dnu vode, mogu stradati. Naime, više od polovine povreda na kičmenom stubu čine povrede vratnog dijela kičme. Praksa pokazuje da prvi i drugi vratni pršljen najviše stradaju, zatim četvrti, peti i šesti pršljen, praksa je u Kliničko-bolničkom centru Banjica.

 

Međutim, čak 40 odsto pacijenata koji povrijede vratnu kičmu dobiju i povredu kičmene moždine, što izaziva smrt ili teški invaliditet – oduzetost ruku i nogu.

 

Pri samom udaru sva težina tijela se prebacuje na glavu i vratni dio kičme. Ma koliko da je pokretljiva i savitljiva, ona ne može da amortizuje udarac i počinje da se sabija. Neko u tom trenutku izgubi svijet i zbog ulaska vode u disajne puteve može da se utopi. A, ako dođe do prekida kičmene moždine, pacijenti ili umiru, ili automatski dolazi do oduzetosti sva četiri ekstremiteta.

 

Međutim, čak i ako povreda možda u prvi mah nije bila opasna, moguće je i dešava se da se u transportu do obale ili do automobila dodatno povrijedi kičma. Budući da su se na društvenim mrežama pojavile spekulacije da je mogao biti spasen od strane spasilačkih ekipa, izvijesno je da je svako pomijeranje pod vodom bilo kobno po nesrećnog mladića, pa čak i da je istog momenta izvučen.

 

(60)This post has been seen 2187 times.

U ŠTA JE ANDREJ BEUC UDARIO GLAVOM POSLIJE SKOKA: Evo da li bi bio živ da su ga istog momenta…

| Foto/Video, Slider, Vijesti |
About The Author
-