Ubio suprugu pred očima 5-godišnjeg sina zbog problema sa kockom: ‘Evo vam dijete, što ste tražili, to ste i dobili’

Mirjanini roditelji kažu da su često savjetovali zeta Sašu, kako su ga, inače, zvali, da se okani kocke i vrati normalnom životu. Saša je, kako kažu, nakon povrede noge, mislio da su svi protiv njega, i porodica i ljekari

 

Rijeka ljudi slivala se jučer kroz stan Slavka i Vere Kukrić u Bosanskoj Gradišci, roditelja nesretne Mirjane, koju je u utorak ujutro pred očima njihovog petogodišnjeg sina udavio suprug Aleksandar Majkić, nakon čega se predao policiji. Mirjanin otac Slavko kaže da se uvjerio da njegove kćerke više nema tek kada su je iznijeli u kovčegu, piše Avaz.

Neutješna majka Vera pali cigaretu za cigaretom i priča o pokojnoj kćerki.

– Ne mogu shvatiti da je više nema. Toliko je voljela život, koliku je samo ljubav osjećala prema sinu. Zašto ju je ubio, zašto je zagorčao djetetov život – kroz plač nariče majka Vera.

Od Mirjaninih roditelja doznali smo da ubica nije spavao cijelu noć i da je čekao trenutak da napravi zločin.

– Policija je prilikom uviđaja na stolu našla punu pepeljaru opušaka i šoljice od kafe. Znači, nije spavao, čekao je trenutak. Udavio ju je u četiri ujutro i potom je još dva sata sjedio pored nje. Uvjeren sam da je htio da bude siguran da je mrtva – govori Mirjanin otac Slavko.

Mirjanini roditelji kažu da su često savjetovali zeta Sašu, kako su ga, inače, zvali, da se okani kocke i vrati normalnom životu. Saša je, kako kažu, nakon povrede noge, mislio da su svi protiv njega, i porodica i ljekari.

– Kad god sam mu govorio da se posveti poslu i porodici, uvijek mi je govorio: “Bit ću bolji.” Živio sam za taj dan da mi kaže: “Već sam nekoliko dana bolji, popravio sam se.” Evo, za ovim stolom mi je njegov otac jednom rekao: “Istjerao sam đubre iz kuće.” Znači, i njemu je pravio probleme – kaže Slavko Kukrić.

Mirjanin brat Mladen bavi se organizacijom sahrane, koja je zakazana za četvrtak u očevom rodnom selu Vilusima. Na majčin komentar kako će njen petogodišnji unuk i dalje živjeti, Mladen je kategoričan:

– Majko, ne brini se, dok je mene dijete će imati oslonac. On će od danas biti pod mojom brigom. Samo da prođe sahrana, potrudit ću se da mu vratim naše prezime, da nam dadne volju i snagu za život – kroz suze kaže Mirjanin brat Mladen.

Aleksandar Majkić nalazi se u pritvoru, a petogodišnji sin Đorđe smješten je na sigurno kod rodbine. Stan Kukrićevih u srijedu su posjetili i socijalni radnici. Brine ih činjenica što je petogodišnje dijete vidjelo kako mu otac golim rukama ubija majku.

U šoku je i Mirjanin ujak Ostoja, koji je, čim je čuo informaciju o njenoj smrti, prevezen u bolnicu. Ostoja je ranije doživio moždani udar, ali je svjestan i u bolnici proživljava teške trenutke.

– Ujak ju je mnogo volio. Stalno plače, jedva govori, nazove me i insistira na tome da sutra u invalidskim kolicima ide na sahranu svoje mezimice. Bojim se i za njega, šta da mu pozli pa da umre za vrijeme sahrane? Zašto sam toliko nesretn – kroz suze kaže Mirjanina majka Vera.

Mirjanina majka Vera kaže da je tog jutra bila budna od šest sati i da je čekala da čuje vodu u njihovom stanu, jer su joj kćerka, zet i unuk stanovali sprat više, tačno iznad njih.

– Svakog jutra me probudi zvuk vode u njihovom stanu. Očekivala sam da ustanu i da dijete dođe kod nas. Uslijedio je šok. Sav zajapuren, došao je zet sa malim i rekao: “Evo vam dijete, što ste tražili, to ste i dobili.” A tražili smo samo da žive normalno, željeli smo da ozdravi i da počne raditi. Ruku na srce, ranije nije bio nasilan prema našoj Mirjani, ali nje više nema – plačući govori majka Vera.

(41)This post has been seen 979 times.

Ubio suprugu pred očima 5-godišnjeg sina zbog problema sa kockom: ‘Evo vam dijete, što ste tražili, to ste i dobili’

About The Author
-