Učinkovito i korisno: Uklonite neugodni miris duhana

Uvečer, prije spavanja pospite sodu bikarbonu po tepihu, garnituri za sjedenje i po ivicama prostorije u kojoj se pušilo.

 

Čak i najstrastvenijim pušačima smeta neprijatan miris duhana koji se uvlači u namještaj, odjeću, zidove. Ovi trikovi djeluju i vaš dom će ponovo biti prijatnog mirisa.

Sirće ili ugljen: U nekoliko činija sipajte malo vinskog sirćeta ili stavite komadiće aktivnog ugljena i postavite u prostoriju u kojoj se puši. Ako imate djecu ili kućne ljubimce, činije odložite na uzvišeno mjesto. Ugljen, kao i sirće upija i neutrališe neprijatne mirise.

Parfem na sijalici: Pošpricajte malo vašeg omiljenog parfema po hladnoj sijalici. Kada se svjetlo upali i sijalica ugrije, prostorijom će se proširiti prijatan miris koji će barem djelimično prikriti dim i smrad cigarete.

d57f444b557e15bc43f4a18ab52ca2a0d64c9306.jpg - Uklonite miris duhana

Prirodne mirisne vrećice za ormar: U slučaju da osjetite da su vaši modni detalji poput rukavica, kape ili šala upili miris cigarete, a planirate da ih nosite tokom sljedećeg dana ostavite ih sat na otvorenom neka se provjetre, a nakon toga, stavite ih preko noći u plastičnu kesu zajedno s prirodnim mirisnim vrećicama za ormar, naprimjer mirisom lavande.

Pijesak za mačke: U pepeljaru nasipajte malo običnog ili još bolje mirisnog pijeska za mačke. On će potpuno ukloniti neprijatni miris opušaka, a i lakše ćete očistiti pepeljaru.

Soda bikarbona: Uvečer, prije spavanja pospite sodu bikarbonu po tepihu, garnituri za sjedenje i po ivicama prostorije u kojoj se pušilo. Ujutro usisajte usisivačem.

Peškir i sirće: Prvo provjetrite prostoriju, a nakon toga peškir ili krpu nakvasite sirćetom, pa minut-dva mašite po prostoriji. Miris cigarete trebalo bi potpuno da nestane.

img_8461.jpg - Uklonite miris duhana

Obavezan omekšivač za odjeću: Ako osjetite da su vaši modni dodaci poput rukavica, kape ili šala upili miris cigarete, a planirate da ih nosite, tokom sljedećeg dana ostavite ih sat na otvorenom neka se provjetre, a nakon toga stavite ih preko noći u plastičnu kesicu, zajedno sa omekšivačem u obliku maramica ili mirisnim kesicama za ormar.

(303)This post has been seen 4329 times.

Učinkovito i korisno: Uklonite neugodni miris duhana

| Korisni savjeti, Slider |
About The Author
-