“Udarali su me svi i izbacili van, kad su me isprebijali pao sam u nesvijest od bola”

Jovan Matijević (22) iz Šeovice kod Pakraca, koji je pretučen u jednom lokalu u Okučanima za Blic je iznio nove detalje događaja koji se dogodio prije nekoliko dana.

“Nije ti ovo Srbija, gasi to”, bila je prva reakcija “publike” u kafiću samo trenutak nakon što je 22-godišnji Jovan Matijević odabrao pjesmu iz jukeboxa, a nakon čega je dobio i prvi udarac u lice. Matijević tvrdi da su ga tukli uz psovke temeljene na nacionalnoj mržnji. Nakon što su ga pretukli, izgubio je svijest.

U trenutku kada je 22- godišnjak u pratnji svojih dvoje kolega s posla ušao u lokal, u njemu je bilo desetak ljudi. Naručili su piće i on je iz juboxa izabrao pjesmu “Ja popio jesam, al’ budala nisam”, nakon čega mu je odmah većina ljudi dobacila: “Nije ti ovo Srbija, gasi to”. Potom je kaže dobio udarac u lice, a batine su se nastavljale i po licu i po glavi. Njegova kolegica od straha je pobjegla iz lokala, piše Buka.

I brata mu pretukli prije dvije godine

“Udarali su me svi i onda su me izbacili van. Kolega ih je smirivao i molio da me više ne tuku. On je inače Hrvat i iz istog smo sela. Najnormalnije se družimo već godinama. Kad su me dobro isprebijali i ispsovali, pao sam u nesvijest od bola u glavi. Nakon tri minute sam se osvijestio i kolega me je odvezao kući. Majka je odmah pozvala Hitnu pomoć i policiju”, ispričao je Jovan za Blic u kojem navode kako je jedna od psovki bila: “J…. vam majku srpsku”.

Jovan tvrdi kako je policija u trenutku tučnjave prošla pored lokala, ali da nije reagirala. Također navodi kako je njegov brat pretučen prije dvije godine zbog toga što je srpske nacionalnosti

(29)This post has been seen 605 times.

“Udarali su me svi i izbacili van, kad su me isprebijali pao sam u nesvijest od bola”

| Crna hronika, Slider, Vijesti |
About The Author
-