UHAPŠENI BOMBAŠI IZ SARAJEVA, Emina priznala i ”otkucala” Eldana

Emina Arnautović i Eldan Žigović uhapšeni su zbog sumnje da su u ponedjeljak bacili dvije bombe na dvije različite lokacije u sarajevskoj općini Centar.

Podsjećamo, jučer oko 3 sata u ulici Braće Kadić, općina Centar Sarajevo, u dvorištu kuće vlasništvo Mulića M. iz Sarajeva, bačena je bomba. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba. Manje od sat vremena kasnije, u 03.50 sati, u ulici Maršala Tita, također općina Centar Sarajevo ispred UO Fashion, vlasništvo M.I. iz Sarajeva, eksplodirala je još jedna bomba. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba. Oštećen je navedeni objekat, i razbijena su stakala na objektu SSC-a koji se nalazi preko puta.

Izvršenim pregledom svih dostupnih video snimaka nadzornih kamera utvrđeno je da je, prilikom vršenja pomenutih krivičnih djela, korišten automobil škoda fabia, crvene boje. Radeći na utvrđivanju identiteta osobe koja je koristila spomenuto vozilo u kritično vrijeme, policijski službenici su došli do saznanja da se radi o Arnautović Emini, rođenoj 1981. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjena.

Danas u 11.30 sati, ista osoba je pronađena i uhapšena, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 323. KZ F BiH (Izazivanje opće opanosti). U toku kriminalističke obrade Arnautović je priznala izvršenje pomenutog krivičnog djela i izjavila da je saizvršilac Žigović Eldan, rođen 1989.godine u Prijepolju, nastanjen u Sarajevu.

Istog dana u 13.15 sati, uhapšen je i Žigović.

(31)This post has been seen 933 times.

UHAPŠENI BOMBAŠI IZ SARAJEVA, Emina priznala i ”otkucala” Eldana

| Bosna i Hercegovina, Slider, Vijesti |
About The Author
-