Uništavanje plakata u Kalesiji: “SDA nisu uništili tenkovi, neće ni koji litar farbe”

Nije trebalo proći mnogo vremena od zvaničnog početka kampanje za Lokalne izbore 2016 da bi, još uvijek neimenovani pojedinci ili grupe, pokazali pravo lice uništavajući izborne plakate Općinskog odbora Stranke demokratske akcije Kalesija (SDA Kalesija).

Zgroženi smo ovakvim ponašanjem političkih primitivaca i pozivamo nadležne organe i institucije sistema da poduzmu sve mjere na pronalaženju i procesuiranju počinilaca. Nije ovo prvi put da je SDA Kalesija meta napada političkih neistomišljenika. Imali smo, naime, identičan slučaj i prije ovoga, što nam govori da uništavanje izbornih plakata SDA Kalesija nikako nije slučajnost već matrica po kojoj funkcionišu retrogradne, kvazi-političke organizacije, fantomske stranke i interesne grupe u Kalesiji. Ovo, svakako, zabrinjava i jasna je poruka nadležnim organima da se odlučno suprotstave vandalizmu kako on ne bi uzeo maha i postao praksa.

SDA Kalesija ovakav čin shvata isključivo kao nemoć i strah pojedinih njenih političkih protivnika – kanta-dvije farbe je sve što im je preostalo, njihov krajnji domet! Mi u SDA im svima poručujemo: „Nema te farbe niti hemikalije koja može kod naroda uništiti svijest o postojanju i ulozi SDA! SDA nisu uništili ni mnogo ozbiljniji neprijatelji, čak ni tenkovima, nećete ni vi primitivizmom! Niste ukaljali naš obraz – pokazali ste svoj!“

Pozivamo sve naše aktiviste i simpatizere da ostanu, kao što su to i do sada bili, dostojanstveni. Nećemo vraćati istom mjerom jer mi poštujemo svakoga i svačije pravo na opredjeljenje. SDA ne baštini vandalizam već demokratiju. SDA ne kalja već se čisti od onih koji kaljaju naš ugled! Onima koji namjeravaju i dalje uništavati naša obilježja poručujemo da nema potrebe za tim, SDA će, kada za to dođe vrijeme, sama ukloniti svoje izborne plakate.

SDA Kalesija poziva sve građane da svoje povjerenje ukažu godpodinu Ismetu Mešiću i kandidatima SDA za Općinsko vijeće Kalesija. To će biti najsnažniji odgovor na primitivizam. Sve drugo su politički eksperimenti kojima nije mjesto u Kalesiji!, navodi se u saopćenju SDA Kalesija kojeg potpisuje predsjednik Halil Jahić.

(47)This post has been seen 8000 times.

Uništavanje plakata u Kalesiji: “SDA nisu uništili tenkovi, neće ni koji litar farbe”

| Slider, Vijesti |
About The Author
-