UPOZNAJTE DAME MILORADA DODIKA: Žene koje drmaju Republikom Srpskom…

Najmoćnija Dodikova saradnica je Branislava Milekić, ali Srebrenka Golić je njegova miljenica i po svemu sudeći nova premijerka Republike Srpske.

Žene su na političkoj sceni Republike Srpske gotovo sveprisutne. Zapravo, one su vladari iz sjenke sa kojima Dodik ima najmanje problema.

“Svoje žene” Dodik je rasporedio tamo gdje se vrše najveće finansijske transakcije, na čelo najprofitabiljnih preduzeće u RS-u, one mu vode značajna ministarstva, najglasnije su Parlamentu BiH i ali imaju važnu ulogu i u njegovom kabinetu. Upućeni izvori tvrde da su mu najmanje problema i glavobolja za svih ovih godina vlasti zadavale žene iz njegovog okruženja kojima je povjerio visoke pozicije. Istina, povremeno je morao da reaguje zbog njihovih ljubavnih nestašluka ili ženske ljubomore. Međutim, zbog simpatija koje gaje prema predsjedniku, one su mu najvjerniji saradnici i najsigurnija podrška.Svoju odanost i lojalnost iskazuju spremnošću da sve svoje vrijeme u potpunosti stave na raspolaganje partiji i predsjedniku. Većina njih se, međutim, na svojim pozicijama dobro okoristila. Pored dobre plate (pojedine imaju i preko 7.000 KM), visoke pozicije iskoristile su da zaposle mnogobrojne članove familije.

Krenimo redom. Najeksponiranija žene iz njegovog okruženje nesumnjivo je Željka Cvijanović, čiji je brak već mjesecima u velikoj krizi zbog premijerskih i partijskih obaveza. Cvijanovićka je u SNSD ušla preko muža koji je na košarci “drugovao” sa Dodikom. I sama je osam godina igrala košarku. Prvo je postala šef kabineta premijera RS-a (naslijedila Srebrenku Golić), a ubrzo i Dodikov savjetnik za evropske integracije. U Džombićevoj vladi je preuzela upravo taj resor. Tada je izašla iz predsjednikove sjene, a danas je njegova nezaobilazna pratilja. U prosvjeti je provela 15 godina kao profesor engleskog jezika. Radila je kao prevodilac, ali i asistent u misiji Evropske unije.

Na početku mandata glavni zadatak joj je bio otvaranje predstavništava RS-a u Moskvi, Atini, Vašingtonu, Beču, Briselu, Štutgartu… U međuvremenu je većina njih zatvorena. U imovinskom kartonu iz 2014. godine je navela da sa suprugom dijeli vlasništvo nad kućom u Banjoj Luci, čiju je vrijednost procijenila na 444.646 KM. Ukoliko se tome doda ušteđevina i dva auromobila, Cvijanovićevi su “teški” preko pola miliona maraka. Sina Filipa zaposlila je u Elektroprenos BiH, mada je on imao najniži prosjek ocjena u odnosu na ostalih 12 kandidata. Jedna je od aktera afere “papak” (kupovine dva poslanika) nakon koje je počeo da pada kredibilitet SNSD-a u RS-u. Međutim, Cvijanovićeva se već mjesecima muški bori da dokaže da je presretnuti snimak montiran i da ona sa pomenutim “papcima” nema ništa. Ne propušta priliku a da šefu ne komplimentira da je “istinski lider i uz to izuzetno tolerantan”. Da li zbog snisohdljivosti ili ne, ona mu je postala neizostavna pratilja na svim putovanjima i susretima sa stranim zvaničnicima.

(12)This post has been seen 685 times.

UPOZNAJTE DAME MILORADA DODIKA: Žene koje drmaju Republikom Srpskom…

| Slider, Vijesti |
About The Author
-