Vahid Ajanović iz Fojnice prijatno se iznenadio: Dobio pismo koje mu je prijatelj poslao prije ravno 30 godina!

Fojničanin Vahid Ajanović doživio je prijatno iznenađenje – dobio je pismo od svog prijatelja i komšije Amira Ahmedića koje mu je ovaj poslao prije ravno 30 godina!

 

 

Amir je bio na odsluženju vojnog roka u Svilajncu u Srbiji, a pismo je Vahidu poslao 15. avgusta 1987. godine. Vahid nam je kazao da ga je pismo obradovalo, ali ga čudi što je toliko putovalo.

 

– To pismo je Amirovom bratu dao profesor Sabid Nuhić, koji je uposlen u SMŠ „Zija Dizdarević“ u Fojnici. Emir ga je potom dao meni, a ja sam ga odnio i pokazao Amiru. Pročitao ga je i on, pa smo uz smijeh evocirali uspomene – kaže nam Ajanović.

 

Amir ga je u pismu pitao za neke njihove zajedničke prijatelje, od kojih neki danas više nisu među živima. Posjetili smo i pošiljaoca pisma, a ni on nije krio iznenađenje jer je stiglo sa samo 30 godina zakašnjenja.

 

– Pismo je požutjelo, eto, i rat je preživjelo i opet je nekom sudbinom došlo u ruke onoga kome je i namijenjeno. Kada smo ga čitali, obojica smo se smijali.

 

Na kraju pisma sam mu napisao da brojim još 299 dana vojnog roka – govori Ahmedić.

Profesor Sabid Nuhić kazao nam je da ne zna kako je pismo zalutalo u njegovu biblioteku.

 

– Imam bogatu zbirku knjiga u kućnoj biblioteci.

 

Sjeo sam da napravim selekciju knjiga i kada sam uzeo jednu od knjiga, iz nje je ispalo pismo na kojem sam vidio ko je pošiljalac, a ko primalac. Dao sam ga bratu pošiljaoca, jer ga poznajem..

 

Da li je knjiga kupljena na pijaci ili poklonjena, ne znam, niti znam kako je dospjela u moju biblioteku – pojašnjava Nuhić. .

 

Izvor: Avaz.ba

(698)This post has been seen 2596 times.

Vahid Ajanović iz Fojnice prijatno se iznenadio: Dobio pismo koje mu je prijatelj poslao prije ravno 30 godina!

About The Author
-