Važno pojašnjenje za Sarajlije: Evo koji taksisti od sada legalno voze po gradu

​Za građane je važno da razlikuju legalne od ilegalnih taksista, jer putnici koji se voze u ilegalnim vozilima mogu biti kažnjeni s 50 KM.

 

 

Nakon što je Skupština KS-a usvojila izmjene i dopune Zakona o taksi prevozu, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i komunalni redari su pojačali kontrole taksi vozila, kao i putnika koji se voze u njima.

 

Premijer KS-a Elmedin Konaković kazao je da bi primjenom dopuna i izmjena Zakona efikasnost MUPKS-a trebala doprinijeti tome da ne bude više divljih taksista na ulicama Sarajeva.

 

Za građane je važno da razlikuju legalne od ilegalnih taksista, jer putnici koji se voze u ilegalnim vozilima mogu biti kažnjeni s 50 KM.

 

Iz Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo za DEPO Portal nabrojali su kompanije koje u ovom trenutku legalno obavljaju taksi prevoz, a to su: Crveni taksi, Samir i Emir, Paja taksi, Kale taksi, Holand Company, Adin-Benjo i Sarajevo taksi.

 

Dalje se iz Ministarstva saobraćaja KS pojašnjava kako svako taksi vozilo koje ima izdatu dokumentaciju u skladu sa Zakonom o taksi prevozu u Kantonu Sarajevo ima karakteristike lako uočljive za korisnike, a to su: na registarskim oznakama početna slova su “TA”, krovna oznaka na vozilu i naljepnica o taksi oznaci izdata od strane Kantona Sarajevo postavljena na vjetrobransko staklo.

 

Dakle, vozila koja nemaju “TA” table i dopunsku taksi oznaku KS-a istaknutu na vidljivom mjestu više ne mogu obavljati taj posao.

 

odgovor-ministarstvo-saobracaja-ks1

odgovor-ministarstvo-saobracaja-ks2

 

(56)This post has been seen 923 times.

Važno pojašnjenje za Sarajlije: Evo koji taksisti od sada legalno voze po gradu

| Bosna i Hercegovina, Foto/Video, Slider, Vijesti |
About The Author
-