VELIKA IGRA: Evo šta je Putin sakrio munjevitim povlačenjem iz Sirije…

Britanska agencija izbrojala devet desantnih i teretnih brodova i tvrdi da su njihov prolazaka kroz Bospor registrirali i snimili “turski blogeri”.

 

To je vjerojatno novo zbirno ime za britanske i američke špijune u Istanbulu.

Vodeći zapadni mediji tvrde da je Rusija – nakon naredbe Vladimira Putina o povlačenju “osnovnih snaga” iz Sirije – nastavila dovozi naoružanje i vojnu opremu u tu zemlju. Čak intenzivnije nego dotad.

Britanska agencija Reuters, primjerice, objavila je da je ruski teretni brod “Jauza” tri dana poslije te naredbe iz Novosibirska krenuo prema sirijskoj luci Tartus.

 

putin

 

I tvrdi: da je bio tako natovaren da se linija koja označava maksimalno dozvoljeno uranjanje u vodu bila “jedva vidljiva”.

Ista agencija je “izbrojala” da je u sljedeća dva tjedna u Siriju stiglo još pet ruskih teretnih brodova, uključujući i jedan tanker s naftom.

Potom su – Reuters – u Siriju krenula dva desantna broda ( “Cezar Kunjikov” i “Saratov”) “koji obično služe za prijevoz trupa”.

A za njima: dva velika desantna broda ( “Aleksandar Otrakovski” i “Minsk”) i teretni brod “Dvinjica-50”.

Britanska agencija posebno navodi da su sve ovo registrirali i snimili navodno neki “turski blogeri” čija imena se ne navode.

Ovo je, po svemu sudeći, novo zbirno ime za američku i britansku špijunažu raspoređenu oko Bospora.

Reuters iz svega izvlači zaključak: Rusija i dalje aktivno podržava svoje mogućnosti u Siriji i dalje opskrbljuje Asadov armiju.

(Fakti)

(21)This post has been seen 923 times.

VELIKA IGRA: Evo šta je Putin sakrio munjevitim povlačenjem iz Sirije…

| Slider, Vijesti |
About The Author
-