Vladika Grigorije o iftaru: Ne znam šta je ljudima…

Njegovo preosveštenstvo vladika zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije rekao je da je zajednički iftar za vjernike muslimane, koji je priredila pravoslavna crkva u Bijelom Polju kod Mostara, nešto najnormalnije i nešto što oplemenjuje.

“Ne znam šta je ljudima, ovo je najnormalnije moguće. Mi smo to oduvijek imali, biti komšije i prijatelji, poštovati drugoga, njegovu vjeru i život, poštovati drugog, jer kako u protivnom očekivati da nas neko poštuje. Kako da ne budemo takvi kad i na svim stranama imamo dobre ljude. To nas oplemenjuje i ovo je nešto najnormalnije. Začudo mi je sve ovo, ali izgleda da je sve što je normalno – čudno”, rekao je vladika Grigorije.

On je ocijenio da ovakvih stvari treba više, da se razgova, druži…

“Treba da ručamo, da imamo iftar… Sve je bolje od podozrenja i mržnje, sve je bolje od belaja što bi rekao narod”, istakao je vladika Grigorije za N1.

Prije dva dana pravoslavna crkva u Bijelom Polju kod Mostara organizovala je zajedički iftar za vjernike muslimane s tog područja povodom obilježavanja 150 godina postojanja crkve Vaznesenja Gospodnjeg i slave hrama – Spasovdana.

(26)This post has been seen 1001 times.

Vladika Grigorije o iftaru: Ne znam šta je ljudima…

| Slider, Vijesti |
About The Author
-