Vlasnik mesare iz Srebrenice koja je zatvorena: Tražio sam razgovor sa Durakovićem, ali je on bio prezauzet

Vlasnik mesare u Srebrenici Vekaz Nalić reagirao je na medijske natpise da je mesara zatvorena te je pojasnio da je od Općine Srebrenica dobio rješenje da može odjaviti mesaru na dva mjeseca, piše bh. novinska agencija Patria.

Naime, Nalić je mesaru otvorio 1. aprila ove godine za šta je od Općine Srebrenica dobio 10.000 KM koje je trebao vratiti. Kako objašnjava, u junu mjesecu kada je bio i ramazan nije bilo puno posla, a to se nastavilo i narednog mjeseca.

–  Obišao sam sve banke na području Bratunca i Srebrenice tražeći kredit koji bi me vratio u normalu, ali ga nisam dobio. Tražio sam razgovor i u Općini. Načelnik Duraković bio je prezauzet obavezama i operacijom tako da nisam uspio ostvariti kontakt – kazao je Nalić.

Načelnik Duraković kazao je za Patriju da pojedinci zloupotrebljavaju dobru volju lokalne zajednice te su već imali slučajeva gdje su ljudi uzimali pozajmice i vrlo brzo zatvarali radnje.

– Ima naravno i ta ekonomska dimenzija, ali ponavljam spremni smo bili i uvijek ćemo pomoći otvaranje radnji, samo je pitanje ponude i cijena i koliko su zaista pojedinci iskreni kada se obrate nama za novčane pozajmice za pokretanje biznisa. Pa ne može se preko noći obogatiti, a posebno ne u Srebrenici – kazao je Duraković.

(15)This post has been seen 625 times.

Vlasnik mesare iz Srebrenice koja je zatvorena: Tražio sam razgovor sa Durakovićem, ali je on bio prezauzet

| Slider, Vijesti |
About The Author
-