VODITELJICA “DNEVNIKA” NAKON GUBITKA MUŽA: Edina Šečerović prvi put javno govorila

O gubitku supruga Adisa Hamzića, koji je iznenada umro u 30. godini, samo nekoliko mjeseci nakon što su dvoipogodišnju vezu krunisali brakom u Sarajevu, novinarka i voditeljica Federalne televizije, 32-godišnja Edina Šečerović u javnosti do sada nije govorila.

U ispovijesti za Dnevni avaz o velikoj životnoj tragediji koja ju je zadesila govorila je vrlo hrabro, istina ne previše, jer šta čovjek zapravo može reći te utješiti i sebe i sve one koji su se našli u istoj ili sličnoj situaciji.

Adis Hamzić bio je uspješni mladi doktor stomatologije i viši asistent na Stomatološkom fakultetu UNS. S Edinom se vjenčao 8. marta 2015. godine. Prošlogodišnji Dan žena za oboje je, govorili su nakon vjenčanja, bio nešto najljepše što im se desilo. Hamzićeva iznenadna smrt 21. oktobra 2015. godine prekinula je radost njihovog zajedničkog života.

Šečerović je nakon ovih teških trenutaka ponovo na malim ekranima i u 19.30 sati ponovo vodi centralnu informativnu emisiju FTV – Dnevnik 2. Nakon što smo joj poželjeli sretan povratak poslovnim obavezama, Šečerović je zahvalila te dodala da je to, u svakom slučaju, dobra odluka.

Je li bilo teško nakon svega što ste proživjeli vratiti se ponovo poslu, životu, svakodnevici? 

– Naravno da je bilo teško. I sada je. Ali, vremenom, čovjek nauči kako istodobno nositi tugu u sebi i kanalisati je kada je potrebno da se koncentrira na druge obaveze i situacije.

Kada ste i kako donijeli odluku da se vratite na posao, šta je presudilo? 

– Na posao sam se vratila krajem decembra prošle godine, a pred kamerama sam već šest sedmica. Ne postoji neki poseban okidač u donošenju odluke, prosto nemate pravo sjediti kući i biti beskorisni.

Imate li neki savjet za ljude koji su prošli i prolaze teške životne momente kako nastaviti dalje?  

– Teško je davati savjete, pa čak i samom sebi. Ono što znam jeste da moramo dići glavu, otresti koljena i ispunjavati obaveze. To mnogo bolje od mene sigurno znaju majke, supruge, sestre koje su u ratu izgubile svoje najdraže. Naposljetku, moramo imati u sebi bar djelić vjere u sudbinu i Boga da bismo shvatili neshvatljivo.

(48)This post has been seen 2051 times.

VODITELJICA “DNEVNIKA” NAKON GUBITKA MUŽA: Edina Šečerović prvi put javno govorila

| Slider, Vijesti |
About The Author
-