Voditelju iz Srbije prijetnje smrću zbog ”vrijeđanja Srba iz RS-a”

Izmontirani snimak iz emisije “24 minuta” u kojem voditelj Zoran Kesić navodno ismijava Srbe iz RS objavljen je na internetu zbog čega je Kesić dobio prijetnje smrću.

Nezavisno udruženje novinara Srbije osudilo je prijetnje smrću Zoranu Kesiću i zatražilo od nadležnih organa da otkriju ko prijeti voditelju.

Osim toga, oni zahtjevaju i da se utvrdi ko je postavio izmontirani video snimak u kojem Kesić navodno ismijava Srbe iz Republike Srpske.

NUNS je ocijenio da su “prijetnje Zoranu Kesiću posljedica atmosfere linča koju stvaraju pojedini tabloidi izmišljanjem zavjera i podjela novinara na ‘patriote i izdajnike'”.

“Ovakve kampanje, pokazuje se i na ovom primjeru, ozbiljno ugrožavaju bezbjednost novinara. NUNS očekuje od najodgovornijih pojedinaca u državi da svojim djelovanjem i jasnim stavom prema medijskim obračunima prema pojedinim novinarima i javnim ličnostima, učine sve da se zaustavi promocija govora mržnje i na taj način spriječe ozbiljnije posljedice po bezbjednost novinara od verbalnih pretnji”, navedeno je u saopštenju.

U izmontiranom videu koji je izazvao buru, Kesić navodno vrijeđa Republiku Srpsku i Srbe, nazivajući ih budalama. Pogledajte originalni, nemontirani snimak.

(4)This post has been seen 697 times.

Voditelju iz Srbije prijetnje smrću zbog ”vrijeđanja Srba iz RS-a”

| Slider, Vijesti |
About The Author
-