VREMENSKA PROGNOZA: Pogledajte kad nam dolazi sunce…

U Bosni i Hercegovini sutra će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom ili lokalnim poljuskovima, a najviša dnevna temperatura bit će od 11 do 16, na jugu do 18 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U četvrtak nas očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa povremenom kišom ili lokalnim poljuskovima. Nešto manje oblačnosti očekuje se u Hercegovini. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu od 8 do 12, a najviša dnevna od 12 do 18, na jugu do 21 stepen.

Umjereno do pretežno oblačno vrijeme očekuje nas i u petak. Tokom dana, povećanjem oblačnosti, povremeno sa kišom ili kratkotrajnim pljuskom, a moguća je i grmljavina. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu od 8 do 12, a najviša dnevna od 13 do 19, na jugu do 21 stepen.

Za vikend prema sinoptičkim kartama očekuje se više sunčanih sati i relativno stabilno vrijeme. Suho i stabilno zadržat će se i u naredni ponedjeljak ali već od utorka pa do kraja prognoziranog perioda moguće su nove padavine. Temperature će biti nešto veće i nerijetko će prelaziti dvadeseti podiok.

(13)This post has been seen 1037 times.

VREMENSKA PROGNOZA: Pogledajte kad nam dolazi sunce…

About The Author
-