VUČIĆ SE ZBUNIO PRED PRINCOM CHARLESOM: Premijer Srbije se izvinjavao visokim gostima zbog pogače i soli…

“Tačno je da sam napravio omašku u protokolu. Rekao sam mu da ja prosto…”

“Uvjeren sam da ćete spoznati tradicionalno srpsko gostoprimstvo tokom boravka u Srbiji i da ćete iz naše zemlje ponijeti najljepša sjećanja”, izjavio je sinoć predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić u zdravici na večeri koju je sa suprugom Tamarom priredio za britanskog princa Charlesa i njegovu suprugu Camillu u Domu garde u Topčideru.

“Dižem ovu čašu za zdravlje princa od Velsa i vojvotkinje od Kornvola, za dobrobit i dalji progres prijateljskog britanskog naroda, za našu zajedničku dobrobit”, rekao je Vučić.
Ujedinjeno Kraljevstvo i Srbija su povezani dugogodišnjim odnosima, uspostavljenim 1937. kad je prvi britanski konzulat otvoren u Beogradu, podsjetio je Vučić.

“Bili smo saveznici u dva svetska rata i danas smo, suočeni sa izazovima modernog sveta”, rekao je premijer dodajući da se nada da će ugledni gosti dolaziti češće.

Međutim, na početku same posjete došlo je do male nespretnosti premijera. Naime, kraljevski par na aerodromu je dočekao premijer Vučić, uz tradicionalni hljeb i so.

Jedan od članova delegacije otkrio je da premijer u toj situaciji napravio omašku u protokolu, te se izvinio visokom gostu, što su im odmah po dolasku ponuđeni pogača i so, na šta se princ Charles samo srdačno nasmijao i rekao: „Ne brinite o tim formalnostima, sve je potpuno u redu.“
Vučić je priznao da je napravio „grešku u koracima“ i da je bio nespretan prilikom dočeka kraljevskog para.

– Tačno je da sam napravio omašku u protokolu. Rekao sam mu da ja prosto nisam čovek od protokola, nisam vešt u tim stvarima, a on je to džentlmenski prihvatio. On je izuzetan čovek, neverovatno srdačan i harizmatičan, izvanrednog obrazovanja – kratko je poručio premijer Srbije.

Princ od Walesa i vojvotkinja od Kornvola nastavljaju danas posjetu Srbiji odlaskom u Novi Sad, a na kraju dana biće gosti prijema u Narodnoj skupštini Srbije, gdje će princ Charles imati i jedino javno obraćanje.

(19)This post has been seen 909 times.

VUČIĆ SE ZBUNIO PRED PRINCOM CHARLESOM: Premijer Srbije se izvinjavao visokim gostima zbog pogače i soli…

| Slider, Vijesti |
About The Author
-