Vučić: Srbi i Bošnjaci morat će narednih i 100 i 200 godina da žive u miru

Predsjednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Prnjavoru da će Srbi i Bošnjaci morati narednih i 100 i 200 godina da žive u miru te naglasio da je neophodno smirivanje tenzija, mir i stabilnost.

Političke poruke, kazao je, želi svesti na jednu – ne miješajući se i nikada ne pokušavajući da Srbija „izigrava bilo kakvog starijeg brata ili nešto slično“, želi sve da zamoli za smirivanje tenzija uvijek, a da se osiguraju mir i stabilnost.

-Jer autoputevi znače put u budućnost, u mir i stabilnost i uvjeran sam da će biti snage i u RS i FBiH, ukupno BiH, za to. Da budem otvoren, mi i Hrvati i posebno mi Srbi i Bošnjaci morat ćemo narednih i 100 i 200 godina da živimo u miru. Onaj ko misli drugačije, onaj ko bi da prebrojava vojno sposobne i oruđe i oružje, taj ne misli dobro svom narodu ma s koje strane da je – naglasio je Vučić.

Kazao je da je mir najpotrebiji.

Na pitanje da li će smirivanju tenzija doprinjeti i kada je riječ o najavljenom referendumu u RS-u, o Danu RS-a, kazao je da je o tome već nekoliko puta razgovarano i da Srbija ima svoje stavove, predsjendik RS-a Milorad Dodik svoje i neki treći svoje.

 

Vučić je u izjavi novinarima ponovio da 36 kilometara autoputa, čijem otvaranju je danas prisustvovao u Prnjavoru, na dionici do Doboja, veoma bitno ne samo za RS, BiH, već i za Hrvatsku i Srbiju, jer će se povezati s regionalnim putevima.

(110)This post has been seen 7234 times.

Vučić: Srbi i Bošnjaci morat će narednih i 100 i 200 godina da žive u miru

| Slider, Vijesti |
About The Author
-