Vučić u Mostaru: Ne znam zašto je Izetbegović uvrijeđen presudom Karadžiću, to sam mogao biti samo ja ili Dodik

Po njegovim riječima, Srbi i Bošnjaci moraju razumjeti da će još dugo godina živjeti zajedno i da su Srbija i BiH od ogromnog značaja jedna drugoj

Članovi Predsjedništva BiH danas  se u Mostaru sastaju sa srbijanskim premijeromAleksandrom Vučićem koji će prisustvovati svečanom otvorenju 19. međunarodnog sajma gospodarstva „Mostar 2016“.
U odvojenim susretima Vučić se jutros u Mostaru sastao s članovima Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem i Draganom Čovićem, a iza podne je na Sajmu predviđen susret Vučića s predsjedateljem Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem s kojim je u povodu nedavnih presuda Vojislavu Šešelju iRadovanu Karadžiću u Den Haagu razmijenio nekoliko oštrih primjedbi.

Izetbegović je u jučerašnjem intervjuu za sarajevski Dnevni avaz rekao da će u odnosima dviju zemalja i ubuduće biti oscilacija, ali dodaje da je siguran da i u Srbiji, kako je rekao, razumiju značaj mira i suradnje.

Podsjetio je da je, nakon izricanja presuda Radovanu Karadžiću i Vojislavu Šešelju, poslao, kako je rekao, jasnu poruku najvišim srpskim dužnosnicima i da ona glasi “da postoji donja granica tolerancije i stvari na koje nikada i nitko u ime Bošnjaka neće pristati”.

– Bolna i složena prošlost dodatno nas obvezuje na što jasniji i izravniji razgovor o svemu – rekao je Izetbegović.

Vučić je u izjavi za sarajevsku televiziju OBN ocijenio da presuda Radovanu Karadžiću u Haaškom sudu nema nikakve osnove za drugačije pravno-političke posljedice po Republiku Srpsku i da to svi znaju.

– Trudio sam se da ničim ne uvrijedim BiH. Ne znam čime je (Bakir) Izetbegović mogao biti uvrijeđen presudom Karadžiću. Mogao sam biti uvrijeđen ja ili Milorad Dodik, ali nije mogao biti Bakir uvrijeđen. Na sve to Srbija je reagirala mirno, trpeljivo, strpljivo, racionalno – naveo je Vučić.

Po njegovim riječima, Srbi i Bošnjaci moraju razumjeti da će još dugo godina živjeti zajedno i da su Srbija i BiH od ogromnog značaja jedna drugoj i da su među najznačajnijim trgovinskim partnerima.

 

(2)This post has been seen 575 times.

Vučić u Mostaru: Ne znam zašto je Izetbegović uvrijeđen presudom Karadžiću, to sam mogao biti samo ja ili Dodik

| Slider, Vijesti |
About The Author
-