ZABORAVITE NA LIJEPO VRIJEME: Evo kada nam stiže kiša!

Početak septembra u Bosni i Hercegovini obilježilo je stabilno, sunčano i veoma toplo vrijeme. Radna sedmica se približava kraju, a meteorolozi za početak sljedeće najavljuju promjene i padavine.

Po kotlinama i uz riječne tokove u jutarnjim satima i dalje je primijetna niska naoblaka ili magla, dok jutarnje temperature polako rastu i danas će dostići vrijednosti između 27 i 31 stepen Celzija, na jugu zemlje i do 34.

Stabilno i sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost i najviše dnevne temperature između 26 i 34 stepena na jugu zemlje, zadržat će se do kraja sedmice, što znači da će vikend biti idealan za izlet u prirodu ili na more.

Početak sljedeće sedmice donosi postepenu promjenu vremena, oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, dok se vrhunac padavina očekuje sredinom prvog radnog dana. U ponedjeljak će padavine zahvatiti veći dio zemlje, dok temperature neće značajnije padati.

Kišovito i oblačno, dakle nestabilno vrijeme zadržat će se najvjerovatnije tokom radne sedmice, ali sa više sunčanih perioda.

(197)This post has been seen 4946 times.

ZABORAVITE NA LIJEPO VRIJEME: Evo kada nam stiže kiša!

| Slider, Vijesti, Vremenska prognoza |
About The Author
-