ZAPANJUJUĆE OTKRIĆE: Drevni virus se krije u svima nama i može da uskrsne u bilo kojem trenutku

Istraživači s Medicinskog fakulteta na Tufts sveučilištu su analizirali genome ljudi i došli do zapanjujućeg otkrića.

 

Nakon analiziranja genoma 2.500 ljudi, ovaj tim je otkrio 19 novih dijelova neljudske DNK u sklopu ljudskog genoma, što znači da u našoj DNK ima čak 8% virusne DNK.

Ova DNK se najvjerojatnije prenosi s generacije na generaciju u proteklih 670.000 godina, a moguće je da ova virusna DNK izaziva i neke današnje bolesti.

Ipak, najalarmantnija je činjenica da su stručnjaci otkrili dio virusnog koda koji je potpuno netaknut i koji u bilo kojem trenutku može oživjeti.

Autor i virolog John Kofin je rekao: “Postoji mogućnost da ovaj drevni virus postane infektivan što bi bilo vrlo uzbudljivo jer bismo mogli proučavati virusnu epidemiju koja se dogodila jako davno”.

Momčad trenutno istražuje da li bi kod koji su nazvali Xq21 mogao postati potpuno funkcionalan u budućim generacijama.

Koautor Zaharije Williams je rekao: “Brojne studije su pokušale povežu ove endogene virusne elemente s rakom i drugim bolestima, ali problem je što ih još uvijek nismo sve pronašli”.

Virusni lanci u ljudskim genom su poznati kao humani endogeni retrovirusi ili Herve-i i predstavljaju kopiju DNK drevnih virusa u genom ljudskih predaka.

Istraživač genetike Jeffrey Kid je rekao: “Ovo su ostaci drevnih događaja koji nisu prisutni u čitavom čovječanstvu već samo u nekim ljudima. Postoje čak i slučajevi u kojima Herve-i utječu na izražavanje ljudskih gena “.

 

Webtribune.rs

(13)This post has been seen 773 times.

ZAPANJUJUĆE OTKRIĆE: Drevni virus se krije u svima nama i može da uskrsne u bilo kojem trenutku

| Foto/Video, Slider, Šokantno |
About The Author
-