Zašto je lice Donaldu Trumpu narandžast?

Republikanski predsjednički kandidat, Donald Trump, privlači pažnju medija šta god da uradi ili kaže. Pisalo se o njegovoj majci, supruzi, kontroverznim izjavama, pa čak i o njegovoj kosi. Tako su se mediji ovih dana zapitali: zašto je njegova koža toliko narandžasta?

Amerikanci zaslužuju odgovor na pitanje zbog čega na javnim nastupima Donald Trump djeluje kao da je pojeo previše šargarepe, piše “Business Insider”.

Iako je nemoguće dati neki odgovor sa totalnom sigurnošću, brojni šminkeri i stručnjaci za njegu kože smatraju kako je za narandžastu nijansu odgovorno loše sredstvo za samopotamnjivanje.

– Siguran sam da Trummp koristi pogrešno sredstvo za samopotamnjivanje u spreju. Prije nanošenja, na oči stavlja zaštitne naočare, pa mu se zbog toga oko očiju pojavljuje hiperpigmentacija – kaže Jason Kelly, šminker.

Ostali stručnjaci takođe tvrde da Trump koristi pogrešnu nijansu spreja.

– Prilikom nanošenja spreja ili bilo kog drugog proizvoda za samopotamnjivanje morate da budete izuzetno vješti i naravno stručni – objašnjava Dante Fitzpatrick, direktor u kompaniji “Beach Bum Tanning”.

On dodaje kako Trump očigledno koristi nijansu koja mu ne odgovara i pritom sredstvo pogrešno nanosi na lice.

Televizijsko osvjetljenje dodatno mijenja boju tena i naglašava lošu šminku.

Stručnjaci Donaldu Trumpu savjetuju da izabere boju koja više odgovara prirodnoj boji kože i potraži pomoć profesionalaca ili da jednostavno prestane da koristi preparate i pojavi se pred ljudima u svom prirodnom izdanju.

(151)This post has been seen 2395 times.

Zašto je lice Donaldu Trumpu narandžast?

| Slider, Zanimljivosti |
About The Author
-