Zašto je Tomo Spahović sasuo pet metaka u Amila Geca?

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu protiv Tomislava Spahovića, popularnog bosanskohercegovačkog MMA borca, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo, te protiv Arlisa Nišića zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teška tjelesna povreda i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

U nastavku vam donosimo detalje kobne noći u kojoj je stradao Amil Gec (32) iz Optužnice KS, koju je potvrdio Kantonalni sud u Sarajevu.

Tomislav Spahović i Arlis Nišić su 22. aprila 2016. godine oko 00.50 sati u ulici Nova cesta kod broja 15. u općini Vogošća, nakon kraće verbalne prepirke sa H.Š. i A.Š. fizički nasrnuli na iste. Nišić je prilikom naguravanja  Spahovića i H.Š., prišao H.Š. te ga pesnicom udario u predjelu glave, u namjeri da mu takvim udarcem nanese tešku tjelesnu povredu.

Tada je H.Š. zadobio tešku tjelesnu povredu u vidu prijeloma lijeve lične kosti. Po dolasku policije Spahović i Nišić su se vozilom marke “Audi”, kojeg je koristio Spahović, udaljili sa lica mjesta i uputili u pravcu naselja Buća Potok te otišli u stan koji je koristila Melisa Musić, prijateljica Tomislava Spahovića, inače go-go igračica, piše Avaz.

Nišić je na okapnici vanjskog dijela prozora spavaće sobe sakrio vatreno oružje, pištolj marke “Glock” na kojem je brušenjem uništen fabrički broj. Pištolj je neovlašteno nabavio i držao od februara 2016. godine.

U optužnici se dalje navodi da su u navedeni stan su oko 02:15 sati zajedno došli M.H. i E.S. E.S. je oko 03.13 sati zajedno sa Nišićem napustio stan, da bi po njihovom izlasku iz zgrade, sa autom marke “VW” naišli A.G. i M.H., nakon čega je došlo do kraće verbalne prepirke između ove dvojice i Nišića.

Po pozivu E.S. ispred zgrade je izašao Spahović, a A.G. i M.H. su se sa pomenutim vozilom udaljili sa lica mjesta da bi otišli do kuće A.G. i iz garaže uzeli pajser u namjeri da se fizički obračunaju sa Nišićem, Spahovićem i E.S. Zato su pozvali i A.B., J.A. i A.S., da bi se svi zajedno uputili u pravcu zgrade, piše Avaz.

Kod kružnog toka u naselju Buća Potok zaustavili su taksi vozilo znajući da se u tom vozilu nalazi E.S., pa istog fizički napali na način da su ga zajedno udarali nogama i rukama govoreći mu: “Reci onim svojim da sad izađu”, zatraživši na taj način od E.S. da putem mobilnog telefona pozove Spahovića, što je ovaj i učinio, a da bi se nakon toga vozilom “VW” u kojem su se nalazili A.G., M.H. i vozilom “VW” u kojem su se nalazili A.B, J.A. i A.S., svi zajedno, uputili pred zgradu znajući da se u stanu koji je koristila M.M. nalaze Spahović i Nišić.

Dolaskom pred zgradu iz vozila je izašao A.G. i povikao: “Gdje ste sada p**** jedne” nakon čega se vratio u vozilo i sjeo na mjesto vozača, a Spahović i Nišić su izašli pred zgradu. Tada je popularni bh. borac, trčeći prema vozilu “VW” iz vatrenog oružja, pištolja marke “CZ“, sa udaljenosti od oko 10 metara ispalio pet hitaca u pravcu prednjih vrata navedenog vozila, svjestan da na ovaj način može lišiti života A.G. koji se nalazio u vozilu na mjestu vozača.

Jedan hitac je prošao kroz staklo prednjih desnih vrata i pogodio u glavu A.G., nanijevši mu prostrijelnu povredu glave u vidu strijelne rane u predjelu čela između obrva, od koje je A.G. dan kasnije preminuo u KUM KCU Sarajevo, piše Avaz.

U potvrđenoj optužnici se kaže da je Tomislav Spahović drugog usmrtio, a Arlis Nišić teško tjelesno ozlijedio i neovlašteno nabavio i držao vatreno oružje čija nabavka građanima uopšte nije dozvoljena.

(43)This post has been seen 1393 times.

Zašto je Tomo Spahović sasuo pet metaka u Amila Geca?

| Slider, Vijesti |
About The Author
-