ZASTRAŠUJUČA ISPOVIJEST, KOJA JE ŠOKIRALA BIH: Krvi je bilo svugdje po kući…

Strah od budućnosti i briga zbog odlaska u penziju te da sinu jedincu neće moći plaćati troškove školovanja, motivi su navedeni u oproštajnom pismu Radojice Golemovića (60) iz Dragočaja kod Banje Luke. 

On je prekjučer nožem ubio sina Božidara (19) i suprugu Brankicu (47), a potom se raznio ručnom bombom.

Sinu zario nož u grudi jer se plašio kako će ga iškolovati

Rodbina u šoku

Izvor blizak istrazi kaže da Golemović u pismu jasno navodi da se nalazi pred dilemom da li da ubije samo sebe ili kompletnu porodicu.

– Kroz pismo provijavaju navodi da se zbog odlaska u penziju Radojica plaši budućnosti i da li će, zbog teške materijalne situacije, imati sredstava da sinu plati školovanje. Prvo je razmišljao o samoubistvu, a u dijelu pisma navodi da je u dilemi da li da ubije samo sebe ili kompletnu porodicu i nejasno je šta je presudilo – otkriva izvor blizak istrazi.

Golemovićeve sestre, Brankicin brat, rodbina, komšije i jučer su bili u šoku. U nevjerici pričaju da Radojicu niko ne može povezati s tako stravičnim zločinom i zauvijek će im ostati nejasno zašto je digao ruku na sina i suprugu.

– Ne možemo da vjerujemo da je Rade ubio Brankicu i Bobu jer se plašio penzije. To je, jednostavno, neshvatljivo. Rade nije bio imućan, ali je imao dosta zemlje, koju je do jučer obrađivao. Prije neki dan je nešto sijao oko kuće, prije toga je pekao rakiju, spremali su zimnicu i pripremali se za Jovandan u januaru. Radili su sve uobičajene poslove – priča šokirana rodbina.

Šest uboda

Tragovi krvi na vratima špajza, kvaki ulaznih vrata, kao i po dvorištu u kome je ostao i krater od bombe i jučer su svjedočili o stravičnoj drami koja se odigrala u kući Golemovića. Obdukcijom je utvrđeno da je Brankica pet puta ubodena nožem, i to četiri puta u vrat i jednom u grudi, dok je njen sin jednom uboden u grudni koš. Sudeći po povredama, istražitelji vjeruju da je Brankica ubijena na spavanju, dok je ležala, a da je Božidar uspio ustati iz kreveta i da je potom ubijen.

keserovic-kraj-kratera

Uobičajen dan

Članovi porodice kažu da su Golemoviće posljednji put vidjeli žive u nedjelju navečer.

– Rade i Bobo su autom došli pred kuću. Brankica je nešto prala na česmi u dvorištu i nekoliko minuta smo stajali ispred kuće i pričali. Sve je izgledalo kao uobičajeni dan, a sutradan smo ih našli mrtve. Šta se preko noći dogodilo u njegovoj glavi, nikome nije jasno – kaže ožalošćena rodbina.

Nikada to nije spominjao

Radojicin zet Dragomir Keserović, inače dekan Fakulteta za bezbjednost, kaže da nije bio u prilici da pročita pismo, ali je i porodici rečeno da se Radojica plašio odlaska u penziju.

– On to nikada nije spominjao i takvo nešto se nije moglo naslutiti – rekao je Keserović dok je s još jednim rođakom vodom ispirao krv na mjestu porodične tragedije.

(505)This post has been seen 5091 times.

ZASTRAŠUJUČA ISPOVIJEST, KOJA JE ŠOKIRALA BIH: Krvi je bilo svugdje po kući…

| Slider |
About The Author
-