ZASTRAŠUJUĆA ISTINA sadržaja pasti za zube! Sastojci uzrokuju čireve, rak…

Kemikalije sadržane u jednoj tubi paste za zube povezuju se s mnogim teškim oboljenjima, pa i rakom usne šupljine i dojke, iritacijom usta, ali i zagađenjem okoliša.

 

Na tržištu se u posljednje vrijeme povećava broj pasta za zube s prirodnim sastojcima – jedini problem je cijena. No, nakon što pročitate mišljenje stomatologa o komercijalnim pastama za zube, cijena više, najvjerojatnije, neće biti važna …

Stomatolog Tobi Talbot s 35-godišnjim radim iskustvom, izrazio je svoju zabrinutost da se današnje paste za zube više temelje na industrijskoj kemiji, nego medicini. Kemikalije sadržane u jednoj tubi paste za zube povezuju se s mnogim teškim oboljenjima, pa i rakom usne šupljine i dojke, iritacijom usta, ali i zagađenjem okoliša.

Upozorava da se mnoge paste za zube reklamiraju kao one koje upotrebljavaju stomatolozi diljem svijeta, istina, kaže, ali samo zato što im šalju besplatne primjerke, piše Daily mail.

 

Sastojci koji ga najviše zabrinjavaju:

1. Natrij lauril sulfat. Služi kao sredstvo za vlaženje, a nalazi se u više od 80 posto pasti za zube. Njegova zabrinutost leži u tome što ova supstanca uzrokuje čireve u ustima i otvara praznine u ustima, što omogućuje prolazak toksina i kancerogenih tvari.

2. Triclosan. Kemikalija koja je povezana s rastom stanica raka.

3. Sredstva za izbjeljivanje. Za izbjeljivanje se koriste peroksid i vodikov peroksid koji su toksični i nadražuju meko tkivo – oštećuju sluznicu u ustima i mogu uzrokovati štetu na površinskim stanicama zubnog mesa.

4. Plastika. Da, paste za zube sadrže komadiće plastike koji djeluju kao abrazivno sredstvo za uklanjanje mrlja s zuba. Osim što ne želite plastika dospije u vaš organizam, ne želite ni da završi u prirodi.

Ovaj doktor, iako je razotkrio štetne sastojke pasti za zube, nema ništa protiv fluorida (koji se inače koristi i kao otrov za miševe i štakore) u njima. Dapače, smatra da je uvelike doprinio uništavanju karijesa.

Njegov stav je suprotan mišljenjima mnogih koji su se u posljednje vrijeme digli protiv tog sastojka, iako doduše ostale štetne sastojke nisu ni spominjali. U nekim novijim istraživanjima stoji da taj “koristan” sastojak – fluorid može izazvati teška oštećenja zuba, kosti i središnjeg živčanog sustava. Kod djece može omesti biološki razvoj, a dovodi se u vezu i sa smanjenim kvocijentom inteligencije.

(9)This post has been seen 851 times.

ZASTRAŠUJUĆA ISTINA sadržaja pasti za zube! Sastojci uzrokuju čireve, rak…

About The Author
-