ZAVRŠENA DRAMA U MAKEDONIJI: Policija objavila kraj akcije, nema opasnosti od terorizma (INFO)

Teroristička skupina s Kosova upala je na teritoriju Makedonije, u blizini sela Slupčane.

 

Makedonska policija je službeno priopćila da nema mjesta panici i da je situacija pod kontrolom, reagirajući na versti da je naoružana skupina s Kosova upala na teritoriju Makedonije, a portal 24 vesti.mk je objavio da je policijska akcija završena.

Policija je priopćila da nije bilo nikakvog upada, već da je izvršen “pregled lokacija i pretres napuštenih zgrada duž granične linije koje su proglašene za krizno područje. Potvrđeno je da ima više barikada u selu Aračinovo i kontrola više sela Lipkovski.

Policija je potvrdila večeras da se u više sela u kojima su etnička većina Albanci provedena akcija, ali da je riječ o “redovnim aktivnostima”. Priopćeno je da je tijekom pretresa više lokacija pronađena grupa azilanata koje su mještani držali u zatočeništvu mimo njihove volje.

Kako javlja makedonski portal 25 vesti.mk, pod policijskom kontrolom su naselja Slupčane, Matejče i Aračinovo.

Neki mediji su izvijestili da se policija suočila s naoružanom skupinom koja je navodno povezana s prošlogodišnjim terorističkim napadom u Kumanovu i sa tzv. “Zapovjednikom Sokolija”.

Prema neslužbenim informacijama, za sada su angažirane helikopterske jedinice i redovni sastav policije.

Također, prema neslužbenim informacijama, u Slupčanima se čula i pucnjava.

Informativnja agencija Infomaks je javila da je policija blokirala naselja Aračinovo i Lipkovo.

Televizija “Telma” je javila da je to policijska akcija u okviru redovnih aktivnosti Ministarstva, i da će više detalja biti saopšteno sutra.

“Telma” je javila da za sada nema službenih potvrda da li se radi o akciji usmjerenoj protiv terorizma, ili je ona uperena protiv neke kriminalne skupine, a da su pored blokade na ulazu u Aracinovo, jedinice anti-interventne policije prisutne u selu Ropaljce i mjestu pod nazivom Slučansko dobro.

 

(Telegraf.rs/ Izvor: Kurir)

(17)This post has been seen 539 times.

ZAVRŠENA DRAMA U MAKEDONIJI: Policija objavila kraj akcije, nema opasnosti od terorizma (INFO)

| Slider, Vijesti |
About The Author
-