ZBOG OVE DVIJE SESTRE CIJELA JUGOSLAVIJA JE PLAKALA 7 DANA: Zarobljene u jami na -27, JELE SU SNIJEG!

Tačno 33 godine su prošle od dana kada su sestre Draženka i Šima Čuljak iz Bogodola u širokobriješkom kraju upale u 10 metara duboku jamu.

 

 

Do autobuske stanice, odakle su išle do Mostara u posetu majci, tih su godina odlazile puteljcima u uskom kanjonu, koji je nesrećne nedelje prekrio snijeg.

 

Izgubile su orijentaciju, a počeo da se spušta mrak. Iznenada su završile u provaliji dubokoj desetak metara. Pokušale su se na razne načine izbaviti i krenuti dalje, ali nije išlo. Otac je mislio da su stigle do majke u Mostar, a majka je mislila da nisu niti krenule na put. Telefona tada nije bilo.

 

Bura i visoki snježni nanosi nisu im dali da idu preko Goranaca, pa su odlučile pješačiti prema Širokom Brijegu. Hodajući po mećavi i boreći se sa snijegom upale su u provaliju u koju se po najljepšem vremenu čovjek ne može spustiti bez planinarske opreme.

 

Njihove bolne povike čule su čobanice, no kako je tada bilo aktualno ukazanje u Međugorju, čobanice su sa strahom zadržale za sebe ta neobična dozivanja. Sedmog dana prijepodne lovci Drago, Krešo i Rade Ćavar začuli su povike u pomoć. Vrtjeli su se u krug, ali nisu ništa vidjeli.

 

Mrak se spuštao i lovci su krenuli do prvih kuća. Kada su ispričali što im se dogodilo te kad su to potvrdile i čobanice, vratili su se na mjesto gdje su čuli zapomaganje. Spustili su konopce u provaliju i izvukli dva promrzla, posve crna, beživotna ženska tijela, prenosi jabuka.tv.

 

Djevojke su hitno prevezene u KB Mostar, a potom na VMA u Beograd. Nakon operacije Draženki i Šimi amputirane su obje noge. Kako u svakom nesreći ima i sreće, ona je bila naklonjena i Draženki i Šimi. Tijekom liječenja u Beogradu upoznale su najveće ljubavi svog života.

 

Šima je upoznala Milu koji dolazio majci u posjetu i dogodila se ljubav na prvi pogled, a Draženka je upoznala Gojka koji je imao tešku prometnu nesreću nakon koje su i njemu amputirane obje noge.

 

Šima se 1990. godine preselila u Kanadu, a 3 godine kasnije i Draženka. Danas su uspješne poslovne žene. Šima radi kao računovođa i profesionalni je ronilac, a Draženka je završila fakultet informatike i radi u vrlo uglednoj tvrtki te istodobno predaje u školi.

 

sestre1

Izvor: Novi.ba

(171)This post has been seen 641 times.

ZBOG OVE DVIJE SESTRE CIJELA JUGOSLAVIJA JE PLAKALA 7 DANA: Zarobljene u jami na -27, JELE SU SNIJEG!

| Foto/Video, Slider, Zanimljivosti |
About The Author
-