Zbog ovoga svaki Bosanac i Hercegovac mora cijeniti Michaela Schumachera

Sedmerostruki svjetski prvak u Formuli 1 Michael Schumacher, koji je i dalje u induciranoj komi i koji 3. januara slavi 45. rođendan, 1997. godine je zajedno sa suprugom Corinnom planirao usvojiti dijete iz Bosne i Hercegovine, zemlje koja je tada tek izišla iz rata.

Naime, Schumacher je tada za njemački magazin Bunte izjavio kako sa suprugom ima namjeru usvojiti jedno bosansko dijete.

“Planiramo usvojiti dijete iz Bosne. Možda ćemo usvojiti jedno ili čak dvoje djece”, kazao je nekadašnji njemački vozač Formule 1 u intervjuu za njemački magazin.

Schumacher, koji je bio angažovan i kao ambasador dobre volje UNESCO-a od 1995. godine, tada je kazao kako on i njegova uspruga ozbiljno razmišljaju o tome, ali kako još nisu donijeli konačnu odluku.

“Još nismo donijeli konačnu odluku o ovom pitanju i o tome ćemo poslije odlučiti”, kazao je tada Schumacher.

Inače, sedmostruki svjetski prvak u glavni grad BiH Sarajevo prvi put je došao 1996. godine, a zatim i u decembru naredne godine. Schumacher, koji je bio i veliki humanitarac, u Sarajevo je tada stigao u organizaciji HOPE-a i UNICEF-a kako bi posjetio u ratu ranjenu djecu u bolnici Koševo.

Nesreća na skijanju, koju je Schumacher doživio prošle nedjelje, zaprepastila je javnost širom svijeta koja se nada i moli za njegov oporavak. Posljednje informacije iz bolnice u Grenobleu govore da se njegovo teško stanje popravlja.

U trenutku kad se nesreća dogodila, Schumacher je skijao sa svojim 14-godišnjim sinom i prijateljima.

Sedmerostruki svjetski prvak 3. januara slavi rođendan. Nedavno se drugi put povukao iz F1, u kojoj ima rekordnu 91 pobjedu, i trenutno, sa suprugom i dvoje djece, živi u Švicarskoj.

(13)This post has been seen 741 times.

Zbog ovoga svaki Bosanac i Hercegovac mora cijeniti Michaela Schumachera

| Bosna i Hercegovina, Slider |
About The Author
-