Žena sa 7 doktorata, 5 sinova i 2 ćerke: Upoznajte suprugu katarskog emira! (FOTO)

Za nju kažu da je najveća ljubav šeika Hamada bina Khalifa Ala Thanija, a njihov sin Tamim, iako nije prvorođeno dijete katarskog vladala, proglašen je za prestolonaslednika i nosi titulu sadašnjeg emira.

Elegancija, stil i sofisticiranost imaju jedno drugo ime, i ono glasi Šejha Mozah bint Nasser. Supruga katarskog emira i jedna je od njegove tri žene zaslužuje svaki minut pažnje svetskih medija, evo zbog čega.

Njena najvažnija titula su svakako njena djeca, ima petoricu sinova i dve ćerke.

Supruga katarskog emira postala je 1977. kad je imala 18 godina. U to vrijeme je bila student Univerziteta u Kataru, a zvanje diplomiranog sociologa dobila je devet godina nakon udaje.

Mozah znanje sjajno primjenjuje u praksi, aktivna je u mnogim organizacijama, poput Arapske demokratske organizacije, Organizacije za obrazovanje, nauku i razvoj zajednice i raznih programa za pomoć djeci.

Značajan je njen rad u “Katar fondaciji, kojom upravlja njen suprug, a koji je izgradio “Grad obrazovanja“ u Dohi i doveo u Katar američke fakultete.

U Gazi je Mozah pokrenula izgradnju niza obrazovnih institucija, a njen rad je doveo do toga da ova žena poseduje sedam počasnih doktorata. Mozah supruga često prati na njegovim službenim putovanjima.

(3428)This post has been seen 4561 times.

Žena sa 7 doktorata, 5 sinova i 2 ćerke: Upoznajte suprugu katarskog emira! (FOTO)

| Magazin, Slider |
About The Author
-