ŽIVOTNE TRAGEDIJE PJEVAČICE ELVIRE RAHIĆ: Nakon gubitka oca, i operacija ona je…

Elvira Rahić je svojim glasom, protkanim u lijepe pjesme, uspijevala šarmirati publiku. Uz glas, ova Makedonka i svojom ljepotom “kupovala” je publiku. Za nju će mnogi koji prate estradna dešavanja reći da se nije, poput brojnih drugih, iz “ružnog pačeta”, zahvaljujući estetskim korekcijama, pretvorila u labuda.

Tvrdi se kako je skromnost jedna od njenih vrlina. Nikada nije, veli ona, “gazila preko mrtvih”, niti imala želju da skandalima krasi naslovne strane.

U proteklih nekoliko mjeseci ova pjevačica se nalazila u raznim iskušenjima. Ostala je bez oca, čovjeka koji joj je bio zvijezda vodilja, čiji savjeti joj i danas odzvanjaju u ušima… Imala je nekoliko operacija… Danas se poslije svega pokušava vratiti tamo gdje je stala onda kada su joj osvanuli crni dani… Sada su iza nje, a ona voljna da nastavi…

Poslije pauze na estradi koju si napravila iz privatnih razloga, vraćaš se s novim pjesmama. Sigurno tvoja publika s nestrpljenjem iščekuje nove pjesme. Kada je za očekivati novi CD, s kojom ekipom si sarađivala?

– Užurbano radim na prikupljanju pjesama za moj 11 album. Završili smo pola albuma. U ekipi su Peđa Medenica, Endži Mavrić, Elvir Uzunović… Vjerovatno će doći do proširenja ekipe, ipak je rano govoriti. ER Menagment je u stalnim pregovorima sa budućim saradnicima.

Za razliku od većine tvojih kolega usuđuješ se objaviti album, jer u zadnje vrijeme uglavnom svi “izbacuju” singlove.

– Mislim da sam dovoljno dugo vremena na estradi i da se od mene očekuje CD. Naravno da bi sve trebalo krenuti sa promotivnim singlom, ali sa objavom albuma moramo pričekati neko vrijeme.

Za očekivati je “novu Elviru” ili…?

– Da… Izlazim iz crnih zidova, ali namjeravam napraviti pravu estradnu žurku od jeseni.

Iza tebe je buran period života. Ostala si bez oca, čovjeka koji ti je bio velika podrška, oslonac u životu. Kako se danas nosiš s tim gubitkom?

– Vrijeme odmiče, ali samo ja znam koliko je boli u meni. Pokušavam se vratiti životu, ali me u svakom momentu prati njegov lik.

Pričajući o ocu, ne možeš suzdržati suze. Govorila da ćeš onog dana kada mu budeš najpotrebnija, biti daleko. Tako je i bilo. Zadesila si se u Americi. Kako si podnjela to što posljednje trenutke nisi provela uz svog oca?

Nekako sam potajno znala da ću biti daleko kad se to desi. Vijest me zadesila na turneji u Americi. Hvala mom kolegi Nihadu Fetiću Hakali, muzičaru Maidu Piviću i menadžeru Smaji za veliku podršku u mojim natežim trenutcima. Također se zahvaljujem kompletnom osoblju UKC Sarajevo. Hvala im puno na petogodišnjoj bitci za zdravlje mog rahmetli oca.

Siguran sam da ti prvi nastup poslije njegove smrti nije bio toliko mio, lagan..

– Nakon dva mjeseca sam pjevala u njemačkom gradu Hanau. Nikad to ne mogu zaboraviti, pjesma je krenula, a ja sam bila baš kao poslijednji putnik koji se pokušava ubaciti u voz. Orkestar je svirao, svi su bili zbunjeni ali sam nekako uspjela otvoriti usta i pustiti glas. U tom momentu sam imala osjećaj da sa mnom plaće puna dvorana ljudi. Kad sam završila, kolega Enes Begović me dočekao u garderobi i plakali smo skupa. Ipak, ovo je moj posao i moram dalje – navela je pjevačica za magazin Express.

(15)This post has been seen 803 times.

ŽIVOTNE TRAGEDIJE PJEVAČICE ELVIRE RAHIĆ: Nakon gubitka oca, i operacija ona je…

| Magazin, Slider |
About The Author
-