Znate li koje su razlike između muškog i ženskog orgazma? Ovo je zaista iznenađenje

Većina je ljudi uvjerena da su muški i ženski orgazam dva potpuno različita iskustva. I danas ima onih koji ženski doživljavaju misterioznim poput nekog mitskog bića – no istina je da muškarci i žene doživljavaju vrhunac seksualnog iskustva na gotovo isti način.

 

Dokazano je to nizom studija provedenih u posljednjih gotovo pola stoljeća: osamdesetih su znanstvenici mjerili fizičke posljedice orgazma na muško i žensko tijelo i nisu pronašli gotovo nikakve razlike, od karakterističnog grčenja tijela do lučenja endorfina i hormona. Ispostavilo se i da muškarci i žene gotovo istim riječima opisuju svoje orgazme.

1969. jedna je britanska studija otkrila i da nema razlike u krvnom tlaku, pulsu niti hiperventiliranju između muškaraca i žena, a podjednako se luči i oksitocin, “hormon ljubavi”.

Poznato je da mnogi muškarci od puberteta nadalje često imaju spontane orgazme u snu, no imaju ih i žene – i to čak njih 37 posto.

Razlike u muškom i ženskom orgazmu su, međutim, mnogo banalnije i odnose se na količinu tjelesnih tekućina koje se luče, trajanju samog vrhunca i sličnom. Među ostalim, dok žena može doživjeti višestruke orgazme jedan za drugim, muškarcima će trebati u prosjeku 15 do 30 minuta da budu spremni za ponovnu akciju.

(1024)This post has been seen 7606 times.

Znate li koje su razlike između muškog i ženskog orgazma? Ovo je zaista iznenađenje

| Slider, Život i stil |
About The Author
-