Zvornička policija pronašla mjesto gdje je zakopan ubijeni dječak

Zvornička policija našla je mesto gdje je, po priznanju Fatime Durak, zakopan ubijeni dvadestomjesečni Lazar Rebić.

Lokacija se nalazi između sela Liješanj i Đevanje kod Zvornika, u blizini porodične kuće Stankića, odnosno dječakovog ujaka koji je zajedno sa Durakovom osumnjičen za njegovo ubistvo, piše “Blic“.

Radi se o veoma nepristupačnom terenu, a kako se nezvanično saznaje jedan od policajaca je uganuo nogu dok je prilazio mjestu gdije je dijete zakopano.

– Vidjelo se da je zemlja nedavno kopana i u obliku je humke. Za sada imamo samo lokaciju, a dok se ne uradi ekshumacija ne možemo potvrditi da je tijelo zaista tu – rekao je izvor iz policije.

LjnktkqTURBXy8xZmRhNmY2ZDIzOTFjZThhMGIyMjBkMWU3MDE4OGEzNy5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA

Navodno su Mijat Stankić, ujak ubijenog dječaka i njegova nevjenčana supruga, Fatima Durak, međusobno prebacivali optužbu za smrt sa jednoga na drugo.

Ali na kraju je ona priznala šta se desilo. Rekla je da je dijete udarila, da je on pao i udario glavom, nakon čega ga je odnijela i zakopala.

Otac ubijenog dječaka je jednom prilikom vidio ogrebotine na njegovom licu, a Fatima je rekla da je dijete samo sebe izgrebalo.

U Centru za socijalni rad u Zvorniku su rekli da nisu vodili postupak o ovoj porodici. Znaju da je zbog nesuglasica u braku Rosa napustila supruga i djecu, te kažu da su po prijedlogu Slađana Rebića i uz saglasnost njegove tašte, te njegovog šurjaka i supruge, djeca predata u porodicu Stankić.

– Radili smo posredovanje na nagovor obje strane koje su se saglasile da djeca ostanu kod njih. Otac je odlazio u posjete djeci i nije nam prijavljivao nikakve probleme. Djecu nije zanemarivao i učestvovao je u njihovom izdržavanju. Porodica Stankić nam je poznata jer je baka malog Lazara odgojila 11 djece i to je porodica koja ima najviše djece na području grada – rekao je direktor Centra za socijalni rad u Zvorniku, Vukašin Nikolić.

Prema njegovim riječima, socijalni radnici su imali tri posete sa procjenom stanja higijene i uhranjenosti djece i nije bilo nikakvih primedbi. Po njihovim infomacijama, Fatima je vodila djecu kod oca Slađana njihovoj kući u Petkovcima gdje su bili skoro sedam dana.

– Centar je u tom periodu pokušao mirenje supružnika Slađana i Rose. Nije bilo nikakvih indicija da bi se ovako nešto moglo desiti. Nama su se obratili djed i otac ubijenog djeteta sa saznanjem da je Fatima otišla sa djetetom nakon čega smo savjetovali da to prijave policiji – rekao je Nikolić.

Danas ekshumacija i obdukcija

Ekshumacija bi trebalo da bude obavljena danas, kao i obdukcija ubijenog dvogodišnjaka. Nezvanično se saznaje da će ekshumacija zavisti od toga kada dođe obducent. U BiH postoje samo dvije osobe koje mogu uraditi ovaj posao, a iz RS to je doktor, Željko Karan.

(106)This post has been seen 1357 times.

Zvornička policija pronašla mjesto gdje je zakopan ubijeni dječak

| Slider, Vijesti |
About The Author
-